pleban, niestety tak, ale jak to mawiaja, czlowiek sie do wszytskiego przystosuje, wiec nie poddaje sie w bojach.... :twisted: :diabelski_usmiech
[O1] Przegląd po 45 kkm
Zwiń
X
-
Re: Przegląd po 45 kkm
Zamieszczone przez hermanWitam
Jak w temacie..Co taki prezgladzik obejmuje? Co wymieniaja procz oliwy?
Sluchy mnie doszly ze to malutki taki jest i mozna go sobie odpuscic i skupic sie na tym po 60 tys?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hermanA filtry jakies zmieniaja np powietrza? Paliwa?
ale jezeli odpuscisz przegląd to bedzie podstawa do wypowiedzenia ci gwarancji w razie czego :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaale jezeli odpuscisz przegląd to bedzie podstawa do wypowiedzenia ci gwarancji w razie czego :idea:
I dlatego ciekawi mnie co to oni nie robia przy 45tys..Wole ta kaske przeznaczyc na jakies wieze filterki do mojej skodzinki niz mam im oddawac za nic ..Tym barziej ze autko jest technicznie bdb--------------
Komentarz
-
-
Sorry, za lekką zmianę tematu - mnie z kolei interesuje jakie czynności obejmuje przegląd po 60 tys i ile orientacyjnie kosztuje? Z racji tego, że samochód mam od 4 miesięcy i postanowiłem zrobić pierwszy przegląd ASO zastanawia mnie cena takiej "przyjemności"? Wiem, że zmienia się olej, filtry i chyba klocki, ale nie jestem pewien...Były:
Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
Jest:
Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km
Komentarz
-
-
hej wszystkim!
no to ja się podłączam do posta Lukas81, trochę odpowiem trochę zapytam. Taki przegląd kosztuje 320zl + 15zl czegoś tam więc wychodzi 335zl. Zacytuję jeszcze książkę obsługi:
co 60 000km dodatkowo (dodatkowo bo w standardzie jest do tego obsługa roczna)
-wymiana filtra paliwa (disel)
-wymiana świec zapłonowych
-sprawdzenie stanu i napięcia paska wielorowkowego
-sprawdzenie płynu od wspomagania kerownicy
-wymiana filtra powietrza
-wymiana oleju w sprzęgle (ale to dotyczy tylko 4x4)/ w automacie sprawdzenie poziomu oleju
-wymiana paska zębatego ( silnik disla alh z automatyczną skrzynią)
Lukas81, olej filtry i klocki to sie zmienia jak sie zużyją, nawiązując ASO sugeruje wymianę płynu hamulcowego co 2 lata. ( wiem że nie ma się czym chwalić ale, jako że skoda którą śmigam nie miała wcześniej troskliwego właściciela/ właścicieli to doszedłem do wniosku ze płyn hamulcowy nie był wymieniany przez 6lat. Sprawdzałem ostatnio, płynu nie ubyło, hample działają. No ale właśnie postanowiłem się za to zabrać)
Więc teraz moje pytanie. Mam zamiar za kilka dni przetestować czeszke na dłuższej trasie (do Chorwacji). Gwarancję w ASO straciłem dawno, auto ma przejechane ponad 60kkm. Czy może mi ktoś z was zasugerować gdzie mogę zlecić taki ogólny przegląd czy
wszystko jest git, no i oczywiście wymienić te rzeczy które proponuje serwis skody po 60kkm (bo to ważne prawda?) W skodzie drogo, ale czy warto? czy nie lepiej poszukać jakiegoś mistrza z warsztatem i mu wszystko zlecić, albo np PZM chyba też sie zajmuje takimi sprawami. Sorry za prostackie pytanie, samochód i prawko mam od 1roku, nie mam do kogo walić a wiedzę trza jakoś zdobyć. Długo jak na 2 post ops:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez merekLukas81, olej filtry i klocki to sie zmienia jak sie zużyją, nawiązując ASO sugeruje wymianę płynu hamulcowego co 2 lata. ( wiem że nie ma się czym chwalić ale, jako że skoda którą śmigam nie miała wcześniej troskliwego właściciela/ właścicieli to doszedłem do wniosku ze płyn hamulcowy nie był wymieniany przez 6lat. Sprawdzałem ostatnio, płynu nie ubyło, hample działają. No ale właśnie postanowiłem się za to zabrać)
PłYN HAMULCOWY WYMIENIA SE MAX CO 2 LATA BO JEST HIGROSKOPIJNY I "łAPIE" WODę, W ZWIąZKU Z TYM TRACI SWOJE WłAśCIWOśCI :idea: :idea: :idea:
heble działają, ale w sytuacji awaryjnej zagotuje ci sie ta zupa i zostaniesz bez hamulców, wymień czym predzej :!: :?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hermanZamieszczone przez szkodaale jezeli odpuscisz przegląd to bedzie podstawa do wypowiedzenia ci gwarancji w razie czego :idea:
I dlatego ciekawi mnie co to oni nie robia przy 45tys..Wole ta kaske przeznaczyc na jakies wieze filterki do mojej skodzinki niz mam im oddawac za nic ..Tym barziej ze autko jest technicznie bdbTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
o lol ale siara, mam nadzieje że więcej mnie takich nowinek nie czeka. tak to jest jak samochód nie ma jednego właściciela.
Jelenia Góra, potwierdzam. Jutro będę z rana w Wałbrzychu może tam mnie na coś nakierujecie? Bo jak się orientuję to ASO nieźle zdziera.
Zamieszczone przez MaicroftZ olejem i filtrami??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez merekWięc teraz moje pytanie. Mam zamiar za kilka dni przetestować czeszke na dłuższej trasie (do Chorwacji). Gwarancję w ASO straciłem dawno, auto ma przejechane ponad 60kkm.
Komentarz
-
-
Nie chcę śmiecić i zakładać nowego postu więc zapytam tu...
Planuję w listopadzie zrobić przegląd - 60 tys. Będę jechał do ASO, ale elementy do wymiany chcę mieć swoje. I w związku z tym mam pytanie, w co powinienem się zaopatrzyć. Poprawcie proszę mnie jeżeli coś w liście przeoczyłem, lub wpisałem niepotrzebnie:
1. olej (4 litry chyba),
2. filtr oleju,
3. filtr powietrza,
4. filtr przeciwpyłkowy (kabiny),
5. filtr paliwa?
A i jeszcze jedno pytanko. Czy ktoś się orientuje, czy jest jakaś różnica w filtrach do ASV ze względu na datę prod. auta? Ja mam samochód wyprodukowany 29 czerwca 2004. A dystrybutor zestawu filtrów w specyfikacji podaje, że filtry pasują do ASV wyprodukowanych po wrześniu 2004. Wiecie coś o tym?
Z góry dzięki za naprowadzenie.Były:
Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
Jest:
Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km
Komentarz
-
Komentarz